COVID-19

Vaikka korona ei tautina ole mihinkään hävinnyt, on se merkittävästi muuttunut alkuperäisestä muodostaan. Olemme myös oppineet elämään sen ja alati muuttuvien toimintaohjeiden kanssa. Urheiluseurana pyrimme parhaamme mukaan seuraamaan viranomaisten ohjeistuksia ja soveltamaan niitä toiminnassamme.

Treenien järjestäminen pahimman korona-ajan jälkimainingeissa

Heiwassa noudatamme ensisijaisesti Suomen Karateliiton ja Tuusulan kunnan antamia ohjeita harjoitusten järjestämisessä. Näiden tahojen ohjeistus tulee Suomen hallituksen, THL:n, Olympiakomitean, ja viime kädessä Euroopan Tartuntatautiviraston antamasta ohjeistuksesta taudin leviämisen rajoittamiseksi.

Tärkeimmät harjoituksissa noudatettavat ohjeet ovat:
  o Pukuhuoneissa ei oleskella. Vaatteiden vaihdon ja käsipesun jälkeen siirrytään saliin.
  o Salissa pidetään tutusti etäisyyttä muihin harrastajiin.
  o Oman treeniparin kanssa on lähikontakti ok.
  Vain terveenä treenihin!

Kasvomaskeista

Hengityssuojainten ja kasvomaskien käytössä noudatamme THL:n suositusta, jonka mukaan itsensä terveeksi kokevaa ohjeistetaan:

Käytä kasvomaskia ja pidä etäisyyttä muihin ihmisiin oman harkintasi mukaan. Kasvomaski estää pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kun käytät kasvomaskia, suojaat muita tartunnalta. Etäisyyden pitäminen auttaa suojaamaan tartunnalta sekä sinua että muita ihmisiä, esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvia.
(tilanne 17.7.2022)
 
Tämän lisäksi keskeisiä ohjeita toimintaamme löytyy THL:n ohjeistuksessa vapaa-ajan liikunnassa ja muussa harrastustoiminnassa. Tästä erityisenä poimintana (täydentämään edellä mainittua) seuraavat:
-Voit käyttää kasvomaskia oman harkintasi mukaisesti. -Ota mukaan omat henkilökohtaiset harrastusvarusteesi, jos mahdollista. -Älä syljeskele. Suojaa suusi, kun yskit ja aivastat. -Vältä halailua, huutamista ja tarpeetonta kokoontumista. -Kerro heti valmentajalle ja/tai muille osallistujille, jos voit huonosti. -Ryhmien sekoittamisen välttäminen. -Sisääntulon porrastaminen. -Saattajien ja huoltajien ohjeistaminen siitä, että harrastustiloissa oleskelua kannattaa välttää.
(tilanne 17.7.2022)
Eli henkilökohtaisten harjoitusvälineiden hankkiminen, harjoituksiin saapuminen hieman etuajassa (odotus salin reunalla) sekä saattajana jääminen ulos on tuotu mukaan välineiksi leviämisen hillitsemisessä.