Alkeiskurssit

JUURI NYT: kesätauko, jatkamme taas syksyllä

Alkeiskurssien osallistujamäärä on syksyllä rajattu 20 paikkaan, jotta opetuksen laatu ei kärsi.
Harjoitusajat alkeiskurssilla ovat maanantaisin klo 18.30-19.30 ja lauantaisin klo 11-12 Vaunukankaan koululla.
Uusi alkeiskurssi starttaa aina kuukauden vaihduttua (huomioi kuitenkin koulujen lomat ja pyhäpäivät). Jos toivomasi aloitusryhmä on jo tullut täyteen, malta odotella seuraavan kuun alkuun.

Alkeiskurssi-info

Järjestämme alkeis- ja peruskurssia aina koulujen lukukausien aikana. Alkeis-osuuden kesto on kuukauden verran, ja sen aikana opitaan karaten lyönti-, torjunta- ja potkutekniikoita. Alkeista jatketaan treenamaaan peruskurssin kanssa, missä opetellaan soveltamaan alkeissa opittuja taitoja. Peruskurssin tunti on samaan aikaan alkeiskurssin tunnin kanssa, joten oman viikkorytmin ei tarvitse muuttua lajiin opettelun aikana. Peruskurssilta voi aina palata alkeisryhmän puolelle vahvistamaan taitojaan ilman erillistä ilmoitusta.
Peruskurssilla opitut taidot tullaan osoittamaan keltaisen vyön kokeeseen, minkä läpäistyään harrastaja on valmis jatkamaan harrastusta yhdessä värivöiden kanssa.

Alkeis- ja peruskurssimme noudattavat koulujen lomarytmiä, esim. syys- ja hiihtolomien osalta. Treenikertoja on viikossa kaksi, ja on suositeltavaa osallistua molempiin harjoituksiin. Kerran viikossakin riittää jos harjoittelua jatketaan myös kotona, tai jos alkeiskurssin käy kahdesti peräkkäin. Tekemisen oppii kuitenkin vain tekemällä.
Alkeis- ja peruskurssin tunnin perään on aina värivöiden harjoitukset, joita saa vapaasti jäädä (tai tulla) seuraamaan. Huomaat, että sisältö on alkeiskurssia huomattavasti monipuolisempaa itsepuolustustaitojen harjoittelua.

Kurssilla treenataan yhtenä ryhmänä lapset ja aikuiset samassa porukassa. Alaikäsuosituksena kurssille pidämme 7-8 vuoden ikää, ja tätä hieman nuoremmille karatemestareille meillä on tarjolla KarateKids ryhmä, jossa lajiin pääsee tutustumaan leikin kautta.
Kurssin alku treenataan verkkareissa paljain jaloin. Karatepuvun hankkiminen heti alkuun ei ole välttämättä tarkoituksenmukaista, sillä laji ei ole kaikkia varten. Kun puvun hankinnnan kanssa malttaa odotella, ei "leikin jäädessä kesken" jää nurkkiin pyörimään tarpeettomia varusteita. Peruskurssin puolelle siirryttäessä puvun hankintaa voi jo suunnitella (Huom. etusivun mainostajat) ja aiheesta kysellä opettajiltamme.

Hinnat

Alkeiskurssi itsessään on maksuton. Peruskurssi tähtää "valmistujaistilaisuuteen" eli keltaisen vyön kokeeseen, joka (ja siihen liittyvä karatepassin hankinta) kuitenkin on maksullinen, ja siten vapaaehtoinen, eikä se ole edellytys seurassa harrastamisen jatkamiseksi. Kiinteinä mahdollisina kustannuksina ovat siis karatepassin hankinta (jos sellaista ei jo ole) 25e ja vyökoemaksu 25e, sekä karatepuvun hankinta (suosittelemme etusivun mainostajia!). Aikanaan vastaan tulee mahdollisesti myös keltaisen vyön hankinta (n.10e).
Tavoitteenamme on pitää harrastus maksuttomana, tai vähintäänkin edullisena, erityisesti lapsille ja nuorille. Tämän maksuttomuusperiaatteen mukaisesti olemme myös valmiit tarvittaessa joustamaan maksuasioiden kanssa.

Ilmoittautuminen

Jos olet kiinnostunut aloittamaan liikunnallisen harrastuksen, josta on hyötyä niin keholle ja mielelle kuin tiukanpaikan tullen myös turvallisuudellesi, valitse itsellesi parhaiten sopiva ajankohta kurssille:

o Syksy 2024 (reilusti tilaa)
o Kevät 2025 (reilusti tilaa)