Alkeiskurssit

JUURI NYT:

Alkeiskurssille on tällä kaudella varattu 20 paikkaa, jotka täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Myös alkeiskurssin opetuksessa otetaan huomioon maailmalla vallitseva tilanne, tutustuthan siis huolella korona-ohjeistukseemme ennen kurssille tuloa.
Harjoitusajat alkeiskurssilla ovat tiistaisin klo 18-19 (Ruotsinkylän koulu) ja lauantaisin 11-12 (Vaunukankaan koulu).

Alkeiskurssi-info

Aloitamme uuden alkeiskurssin aina koulujen lukukausien mukana. Kurssin kesto on aina vähän yli kolme kuukautta (syyskuun alku - joulukuun puoliväli / tammikuun alku - toukokuun alku) ja noudattaa koulujen lomarytmiä, esim. syys- ja hiihtolomien osalta. Treenikertoja on viikossa kaksi, ja on suositeltavaa osallistua molempiin harjoituksiin. Kerran viikossa kyllä riittää jos harjoittelua jatketaan myös kotona. Alkeiskurssin tunnin perään (tai ennen) on aina värivöiden harjoitukset, joita saa vapaasti jäädä (tai tulla) seuraamaan (HUOM! Poikkeus koronan jälkimainingeissa: sovi asiasta erikseen pääopettajan kanssa). Huomaat, että sisältö on alkeiskurssia huomattavasti monipuolisempaa itsepuolustustaitojen harjoittelua.
Kurssilla treenataan yhtenä ryhmänä, lapset ja aikuiset samassa porukassa. Alaikäsuosituksena voidaan pitää 7-8 vuoden ikää, mutta opettajamme ovat menestyksekkäästi luotsanneet karaten tielle myös 5-vuotiaita. Rajaavana tekijänä on lapsen motorisen kehityksen aste: jos vasemman käden osaa nostaa ylös samalla kuin ojentaa oikean käden eteen, on osallistuminen mahdollista.
Kurssin alku treenataan verkkareissa paljain jaloin. Karatepuvun hankkiminen heti alkuun ei ole välttämättä tarkoituksenmukaista, sillä laji ei ole kaikkia varten. Kun puvun hankinnnan kanssa malttaa odotella, ei "leikin jäädessä kesken" jää nurkkiin pyörimään tarpeettomia varusteita. Kursseillamme on ollut tapana hankkia halukkaiden kesken yhteistilauksena puvut noin kuukauden treenaamisen jälkeen.

Hinnat

Alkeiskurssi itsessään on maksuton. Kurssin loppuhuipennuksena toimiva "valmistujaistilaisuus" eli vyökoe (ja siihen liittyvä karatepassin hankinta) kuitenkin on maksullinen, ja siten vapaaehtoinen, eikä se ole edellytys seurassa harrastamisen jatkamiseksi. Kiinteinä mahdollisina kustannuksina ovat siis karatepassin hankinta (jos sellaista ei jo ole) 25e ja vyökoemaksu 25e, sekä karatepuvun hankinta (suosittelemme etusivun mainostajia!). Aikanaan vastaan tulee mahdollisesti myös keltaisen vyön hankinta (n.10e).
Tavoitteenamme on pitää harrastus maksuttomana, tai vähintäänkin edullisena, erityisesti lapsille ja nuorille.

Ilmoittautuminen

Jos olet kiinnostunut aloittamaan liikunnallisen harrastuksen, josta on hyötyä niin keholle ja mielelle kuin tiukanpaikan tullen myös turvallisuudellesi.


Ilmoittaudu kurssille